Motiváció

Agilis célorientáció

2019. május 22.

#mindmateinspiration Agilis célorientáció:

A célok meghatározásában is érvényes a Pareto-szabály.

A célkitűzésben/megfogalmazásban 80% elérendő és 20% nagy kihívást jelentő részt célszerű definiálni.

Amikor látjuk, hogy már túl sok energia szükséges a maradék 20% elérésére egy területen, akkor célszerű részletezni vagy újragondolni és átpriorizálni a célokat a tapasztalatok felhasználásával.

Ez a fajta agilis célorientáció a siker/energia/élmény metszetben is jó eredményeket ad és hosszabb távon is motivációt és állandó megújulást biztosít.

Címkék: Üzletfejlesztés | Kategória: Motiváció

Pozitív gondolkodás

2018. augusztus 04.

#mindmateinspiration Pozitív gondolkodás....

A pozitív gondolatok fontossága... Gondoltatok már arra, hogy mennyivel több a béke (pl. nyugalom, zavartalanság, végső megnyugvás, nyugodt kedélyállapot, csend, stb.), mint a háború hiánya? Hogy a jó (ízlésünk szerint való, helyes, rendeltetésnek vagy minőségnek megfelelő, rangos, méretes kiterjedésre-időre-távolságra utaló, stb,) mennyivel több, mint a rossz ellentéte? Az építés, mennyire eltér a rombolástól? - Szerintem a pozitív dolgoknak magasabb szintje, jelentéstartalma van és ezért hatnak építőleg az emberre. Persze a negatív irányt is lehet máshogy értelmezni, de a pozitív irány összetett értelmében egyfajta minőségi ugrás tapasztalható (pl. a világ dolgairól átvisznek a belső, a lélek állapotaira is vagy hasonló méretű dimenzióbeli ugrásokban tágul a vonzerejük). A több pozitív gondolat, tett, gondolatbeli hozzáállás, ezért összetettebb megértési és értelmezési lehetőséget is teremt, így gyorsabb tanulást és szélesebb körű megfelelést vagy iránymutatást eredményezhet.

Persze logikusan azt várná az ember, hogy a negatív értelmű kifejezés is mindig szembe állítható egy-egy pozitív értelmezéssel, de valahogy mégsem így van, valahogy a pozitív oldal mégiscsak több, magasabb fokú jelentést hordoz. Ugye?

Kategória: Motiváció

Karrier

2018. augusztus 04.

#mindmateinspiration Gondolatok a karrier-építésről:

1. Egyetlen szakterületre fókuszálás általában nem elég ahhoz, hogy hosszútávon is magabiztosan építkezhess, mivel rövid időn belül is megváltozhat egy-egy terület szükségessége, megítélése, szakmai telítettsége. Ezért az érdeklődési területek folyamatos keresésére, saját építkezésre és tapasztalat-szerzésre van szükség, valamint szélesíteni kell a látókört is! A legjobb olyan területeket választani, amelyek összekötnek más területeket, azaz eleve van út az elmozdulásra szükség esetén vagy belső késztetés hatására.

2. Mindig képezd magad, így naprakész maradsz és nem égsz ki, új dolgokat ismerhetsz meg. A munka vagy szakterület egyszerre jelentsen kihívást, mert bele kell tanulni, másrészt a megszerzett képességeid is kelljenek hozzá, hogy viszonylag magabiztos és hamar sikeres lehess. Ismert mondás, hogy "ha már te vagy a legokosabb ember a szobában, akkor a rossz szobában vagy".

3. Kell, hogy legyenek mentoraid, akiktől ellesheted a fogásokat, inspirálóan hatnak rád vagy tudnak úgy kérdezni, hogy kihozzák belőled a maximumot és a döntési helyzetekre saját magad is ráérezz.

4. Csak akkor vagy képes értékelni a saját helyzeted és tudásod, ha

ismered a rajtad túlmutató területeket is legalább annyira, hogy tudd melyik szinten tartasz az azt a területet meghatározó vezetőkhöz és fogalom-rendszerek ismeretéhez képest!

5. Olyan célt válassz, amely kihívást jelent, de még lásd az oda vezető lépéseket is. Neked kell irányítanod, hogy ennek érdekében mit vállalsz be és mennyi energiát tudsz ráfordítani. A nagyobb célok csak akkor érhetők el, ha magadhoz és a többiekhez képest is extrát nyújtasz, azaz a hobbid is egybeesik a munkáddal és nem nehézség a megoldásokon gondolkodni, hanem inspiráló elfoglaltság számodra.

6. Olyan tudást fejlessz, amelyek a csapatbeli együttműködést és a megbízhatóságot, változásra való nyitottságot, rugalmasságot is képes megtámogatni. Mások nélkül nem lehetsz sikeres vagy nem éri meg annak lenni!

7. A sikert mindig kétirányban nézd, egyrészt érezned kell magadban, hogy tovább motiváljon, másrészt felelj meg az elvárásoknak, összemérhető teljesítményekben is.

8. Van, hogy a kevesebb több. A céljaid érdekében lehet, hogy valamely képességeknek az aktuális fejlesztési lehetősége fontosabb egy jelenlegi karrier lépésnél. Itt nem a legrövidebb út visz a legjobb eredményre. "A megtett út nagyon is számít".

Kategória: Motiváció