Önfejlesztés

MMI nagy kérdések

2018. augusztus 04.

#mindmateinspiration #MMIertekek

Az embernek kérdésekre van szüksége. Kérdések nélkül megáll a fejlődésben vagy túlzott önbizalma lesz. A kérdések révén válik felnötté vagy fedez fel új dolgokat, a kérdések révén tudja beépíteni a struktúrába az új információkat, ezen keresztül lehet megismerni másokat. A kérdések feltételezik a válaszolót, adják a motivációt és tevékeny aktivitást a kérdések megválaszolására.
A kérdések állítják be az egészséges önbizalmat, a világról alkotott képet, biztosítják a folyamatos fejlődést.
A kérdezés feltételezi a közösséghez tartozást, a kölcsönös elfogadást, az értéken alapuló információcserét és eszmecserét. A kérdések törik meg a csendet, a kérdések erősítik a hitet, az értelmet.
A túl sok vagy túl kevés kérdés elkerülése, valamint a kapcsolódó válaszok folyamatos keresése az élet célja.

Címkék: Emberek | Kategória: Önfejlesztés

Szellem es lélek

2018. augusztus 04.

#mindmateinspiration #MMIterminology #whatistheCUT

Az #AzITvilaga nem az egyetlen környezet, amit vizsgálni lehet. Az információ maga is előáll valamilyen jelekből egy értelmezés során. A kaotikus jelek struktúrálásával (kódolásával) új érték keletkezhet, ha az adó és a vevő ismeri a közös értelmezést hozzá. Bár sok info az idővel elavul, de az idő előrehaladtával pár adat megint egyre értékesebb lehet. Manapság erre a struktúrálásra egy új iparág épül (lásd: CUT).
De, ahogy a szellem a bonyolult struktúrákat keresi, a lélek az egyszerűségben leli meg a szépet!
Ez a kettősség jól jellemzi az embert és még sok meglepetést tartogat a jövő adatkezelési megoldásaiban és felhasználási lehetőségeiben!

 

Címkék: Emberek | Kategória: Önfejlesztés

Keress és találsz!

2018. augusztus 04.

#mindmateinspiration #MMIertekek Keress és találsz! (Seek and ya shall find!) - mindegy, hogy Máté 7:7, vagy Dante Inferno-ja a forrása az üzenetnek számodra, a lényeg hogy megtaláltad és élhetsz vele. A folytonos kíváncsiság tesz minket motiválttá, a tudásmorzsák révén tanulhatunk és többek lehetünk, az útkeresés a lényegünk, a megújulás az életünk.

Kategória: Önfejlesztés